Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι αναβάθμιση ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ;

Γιατί να επιλέξω διπλή κλειδαριά;

Ποια λύση μου προτείνετε για να αυξήσω την ασφάλεια του σπιτιού μου, όσο βρίσκομαι μέσα σε αυτό;

Τι είναι η εσωτερική ασφάλεια σπιτιού;

Τι είναι τα συστήματα ελεγχόμενης πρόσβασης;

 

ΕΡ: Τι είναι αναβάθμιση ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ;

Αναβάθμιση ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ δεν είναι απλή προσθήκη πρόσθετων κλειδαριών ή συστημάτων ασφαλείας στη πόρτα σας.

Αναβάθμιση πετυχαίνουμε με την κατάργηση της παλιάς σας κλειδαριάς και αντικατάσταση της με ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας, που σας παρέχει 3 επίπεδα άμυνας.

Α) ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ ΚΥΛΙΝΔΡΟΥ

Τοποθετώντας στην πόρτα σας κλειδαριά κυλίνδρου κάνετε το πρώτο βήμα προς την απόλυτη ασφάλεια. Η εποχή της κλειδαριάς με μακρύ κλειδί (οποιασδήποτε μορφής) φτάνει στο τέλος της και δεν εγγυάται το απαραβίαστο της οικίας σας ή του χώρου εργασίας σας. Στον αντίποδα, η νέα τεχνολογία και τεχνογνωσία, μας οδηγεί στην χρησιμοποίηση κλειδαριάς κυλίνδρου, με λειτουργία με γρανάζι και σύστημα ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ σε καταστάσεις βανδαλισμού.

Β)ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Την δεύτερη γραμμή άμυνας αποτελεί ο κύλινδρος. Επιλέγοντας έναν κύλινδρο Υπερασφαλείας, σας παρέχεται περεταίρω προστασία από βανδαλισμό, τρύπημα ή διάρρηξη, χάρη στο συμπαγές σώμα του και στο ιδιαίτερο προφίλ του. Το πετενταρισμένο κλειδί ενός κυλίνδρου υπερασφαλείας αντιγράφεται ΜΟΝΟ με την προσκόμιση της κάρτας κατόχου, που σας παρέχεται σφραφισμένη μαζί με τα κλειδιά, αφαιρώντας έτσι το δικαίωμα στον οποιονδήποτε να δημιουργήσει αντίγραφο.

Γ) DEFENDER (προστατευτικό κυλίνδρου)

 

Με κατασκευή απο ενισχυμένο ατσάλι και μαγγάνιο, το defender προστατεύει αποτελεσματικά τον κύλινδρο απο εξωτερικές επιθέσεις συμβάλοντας έτσι ενεργά στην πρώτη γραμμή άμυνας, δίνοντας παράλληλα το μήνυμα στον επίδοξο εισβολέα οτι η πόρτα σας είναι απροσπέλαστη απο ανεπιθύμητους.

 

ΕΡ: Γιατί να επιλέξω διπλή κλειδαριά;

 Η Διπλή κλειδαριά αποτελεί ενδεδειγμένη λύση για το γραφείο σας αλλά βεβαίως και για το σπίτι σας.

Αυτό ισχύει διότι οι δύο κλειδαριές λειτουργούν αυτόνομα. Έτσι έχετε διπλό όφελος.

Α) Ελέγχετε την πρόσβαση των εργαζομένων στο γραφείο σας.

Πώς;Παρέχοντας στους εργαζομένους κλειδί μόνο για την βασική κλειδαριά, ενω παράλληλα εσείς, με το δεύτερο κλειδί, εμποδίζετε την είσοδό τους στον χώρο σας τις μέρες και ώρες που θέλετε να παραμείνει κλειστό.

Β) Με την τοποθέτηση διπλής κλειδαριάς διπλασιάζεται h ασφάλεια του σπιτιού ή του γραφείου σας, καθώς ο επίδοξος εισβολέας θα πρέπει να διαρρήξει δυο ανεξάρτητα μεταξύ τους συστήματα, αποτελούμενα από κύλινδρο υπερασφαλείας (με αντιδιατρητική και αντιβανδαλιστική προστασία) και defender- προστατευτικό κυλίνδρου.

Επομένως, χρειαζόμενος χρόνο αρκετών ωρών, εργαλεία εξειδικευμένα, παροχή ρέυματος (για μεγάλο τροχό) και με δεδομένη την φασαρία που θα κάνει για όλο αυτο το διάστημα, καθιστά το όλο σύστημα πρακτικά απροσπέλαστο.

 

ΕΡ: Ποια λύση μου προτείνετε για να αυξήσω την ασφάλεια του σπιτιού μου, όσο βρίσκομαι μέσα σε αυτό;

Η ιδανική λύση για να αυξήσουμε την αφάλεια του σπιτιού την ώρα που βρίσκεστε μέσα σε αυτο είναι η διπλή κλειδαριά με ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΡΥΦΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ.

Σε αντιπαραβολή με την βασική εκδοχή της διπλής κλειδαριάς, η εκδοχή με το δεύτερο κρυφό κλείδωμα προσφέρει το πλεονέκτημα οτι ο διαρρήκτης, δεν γνωρίζει την ύπαρξη δεύτερου κλειδώματος της πόρτας σας, καθώς στη εξωτερική επένδυση της, βλέπει και έχει πρόσβαση μόνο στο βασικό κλείδωμα.

Με δεδομένη την δυσκολία διάρρηξης του φανερού κλειδώματος, αφου χρειάζονται: αφθονία χρόνου, ειδικά εργαλεία, παροχή ρεύματος και εργασία με πολλη φασαρία και σε συνδυασμο με την εκπληξη του διαρρήκτη οτι ακόμα και αν καταφέρει -μετα απο πολλές ώρες- ν'ανοίξει την κλειδαριά, η πόρτα παραμένει μπλοκαρισμένη, καθιστά ιδανικό προϊόν για την προσωπική σας ασφάλεια την διπλή κλειδαριά με ΚΡΥΦΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ.

 

ΕΡ: Τι είναι η εσωτερική ασφάλεια σπιτιού;

Λέγοντας εσωτερική ασφάλεια εννoούμε, όλα εκείνα τα συστήματα και προΪόντα που αναβαθμίζουν την ασφάλεια των κουφωμάτων του σπιτιού σας, τα οποία αποτελούν εναλλακτικές διόδους πρόσβασης στο σπίτι σας.

Τέτοια προϊόντα είναι οι κουτιαστές κλειδαριές, οι κλειδαριές με χερούλι, οι κλειδαριές με μάνταλο με πίρους, τα οποία χάρη στην ανθεκτική τους κατασκευή απο ενισχυμένο ατσάλι, συμβάλλουν ενεργά και αποτελεσματικά στην θωράκιση των κουφωμάτων του σπιτιού σας.

Τα συστήματα εσωτερικής ασφάλειας είναι κατάλληλα για πόρτες και παράθυρα:

  • Ανοιγόμενες ή συρόμενες
  • Πλαστικά, αλουμινίου, ξύλινα,  PVC.

 

ΕΡ: Τι είναι τα συστήματα ελεγχόμενης πρόσβασης;

Τα Συστήματα Ελεγχόμενης Πρόσβασης(Σ.Ε.Π) είναι ηλεκτρονικοί μηχανισμοί που εφαρμόζονται κυρίως σε εισόδους πολυκατοικιών, εταιριών και γενικά σε πόρτες που χρησιμοποιεί μεγάλος αριθμός ατόμων.Τέτοιοι μηχανισμοί είναι:

  • τα πληκτρολόγια (με εισαγωγή κωδικού)
  • τα proximity (προσέγγισης με πομπό)
  • τα βιομετρικά (δακτυλικου αποτυπώματος/ αναγνώρισης της ίριδας του ματιού)
  • οι καρταναγνώστες.

Τα Σ.Ε.Π., ουσιαστικά, αντικαθιστούν τα κοινά κλειδιά και γι' αυτό τον λόγο είναι κατάλληλα για κτίρια που οι ένοικοι, οι εργαζόμενοι και γενικά οι δικαιούχοι αλλάζουν συχνά, κάνοντας έτσι την κατασκευή κλειδιών ασύμφορη οικονομικά. Όμως, το πιο σημαντικό είναι οτι ο κωδικός/ η κάρτα/ το δακτυλικό αποτύπωμα του καθενός ακυρώνεται πολύ εύκολα, όπως, επίσης, πολύ εύκολα προστίθεται.

Τα πλεονεκτήματα και οι δυνατότητες ποικίλουν. Ο συνδυασμός των Σ.Ε.Π. με χρονοδιακόπτη (αντι κλειδαριάς), σας δίνουν την δυνατότητα να καθορίσετε τις ώρες και μέρες που η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Επιπλέον έχετε την δυνατότητα, ξεκλειδώνοντας/ απασφαλίζοντας την πόρτα ταυτόχρονα να καλέσετε το ασανσέρ, να ανάψουν τα φώτα, να ανοιξει ή να κλείσει η γκαραζόπορτα και γενικά να συνδυάσετε το άνοιγμα της πόρτας με εφαρμογές που θα κάνουν την ζωή σας πιο εύκολη!

Ακόμη, τα Σ.Ε.Π. μπορούν να συνδυαστούν είτε με ηλεκρικά κυπρί είτε με ηλεκτρομαγνήτη, ο οποίος ενισχύει τη θωράκιση της πόρτας- παρέχοντας αντίσταση σε δύναμη πολλών τόνων.

Φυσικά, η έξοδος από την πολυκατοικία/το διαμέρισμα/ το γραφείο γίνεται απλώς με το πάτημα ενός κουμπιού.

Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε πως σε περίπτωση διακοπής του ρέυματος, η πόρτα αυτόματα απασφαλίζει.